7x de lekkerste paasrecepten om samen met je kind te maken

Het leukste aan Pasen? Het paasontbijt! Of de paasbrunch natuurlijk. Maar wat gaan jullie maken? Deze paasrecepten maak je samen met je kind in een handomdraai en zijn gegarandeerd een dikke hit. Ook op school!

1. Paashaas-pannenkoeken
Wie is er niet dol op pannenkoeken? Met deze paashaas-pannenkoeken is het met Pasen sowieso een feest aan tafel.
Dit heb je nodig: 250 gram (volkoren)meel • 500 ml (plantaardige) melk • 2 eieren • snuf zout • banaan • frambozen • blauwe bessen • poedersuiker
Zo maak je het: doe het meel, de melk, eieren en een snuf zout in een kom en mix alles goed door elkaar. Verwarm een koekenpan met wat boter of olijfolie en maak kleine pannenkoeken. Leg de pannenkoek daarna op een bord. Snijd een banaan door de lengte en maak daarvan de oren. Een framboos is de neus en met blauwe bessen maken jullie de ogen. Bestrooi met een beetje poedersuiker en smullen maar!
2. Fruitspiesjes met een paaskuiken
Lekker, gezond en binnen een paar minuten klaar! Bovendien kun je deze fruitspiesjes op elk moment van de dag eten: van paasontbijt tot paasdiner.
Dit heb je nodig: jullie favoriete fruit – bijvoorbeeld: appel, aardbei, meloen, druiven en lange satéprikkers
Zo maak je het: was het fruit goed af, snijd eventueel in stukjes en rijg ze één voor één aan de satéprikkers. Serveertip: leg de fruitspiesjes op een bord en zet er een paaskuikentje op.

3. Wortel-cupcakes met roomkaas
Deze wortelcakejes staan superfeestelijk en passen perfect bij Pasen.
Dit heb je nodig: bakmix voor cake • zakje geraspte wortel (200 gram) • 200 gram roomkaas • 100 gram ongezouten boter • 150 gram poedersuiker • 1 theelepel vanille-extract
Zo maak je het: verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de cakemix klaar zoals op de verpakking staat en meng de geraspte wortel door de cakemix. Bak de cupcakes in de oven. Mix intussen de roomkaas, roomboter, poedersuiker en het vanille-extract voor het glazuur en stijf eventueel op in de koelkast. Zodra de cupcakes zijn afgekoeld, besmeer je ze met een lekkere laag roomkaasglazuur. Versier met een klein stukje wortel.

4. Haasjes van kaneelbroodjesdeeg
Ook van kant-en-klaar kaneelbdeeg kun je hele lekkere paashazen maken.
Dit heb je nodig: blik kaneelbroodjesdeeg • 1 ei • blauwe bessen • poedersuiker
Zo maak je het: maak de kaneelbroodjes zoals op de verpakking staat. Maar in plaats één nette rol, maak je met de strook deeg ook twee oren op het eind. Bak de kaneelbroodjes in de oven gaar. Zodra ze gaar zijn, bestrooi je ze met poedersuiker, eventueel wat extra kaneel en plaats twee blauwe bessen als ogen.
5. Pizza-worteltjes
Hoe leuk zijn deze pizza-worteltjes voor het paasdiner of een brunch! Gegarandeerd dat je kind deze ‘worteltjes’ zonder problemen opeet.
Dit heb je nodig: rol pizzadeeg • beleg voor op de pizza: kaas, paprika, tomaat • sperziebonen ter garnering
Zo maak je het: maak de pizza klaar volgens de verpakking en bak ‘m in de oven. Intussen kook je de sperziebonen gaar. Snijd de pizza in driehoekjes en leg op elk bord een pizzapunt met daar wat gekookte sperziebonen boven. Smullen maar!


6. Paaskuikens van gevulde eieren
Is je kind dol op ei, dan wil je dit lekkere paasrecept zeker klaarmaken.
Dit heb je nodig: 12 hardgekookte eieren • 3 eetlepels mayonaise • 1 ½ eetlepel mosterd • 1 theelepel paprikapoeder • wortel + chocoladestift ter versiering
Zo maak je het: pel de eieren en snijd ze doormidden. Haal het eigeel uit de eieren en doe alles in een kom. Voeg de mayonaise, mosterd en paprikapoeder aan het eigeel toe en prak alles goed bij elkaar. Vul de lege eieren met het mengsel. Snijd uit een wortel de snaveltjes en kleine pootjes. Met een chocoladestift maak je de ogen en klaar zijn deze vrolijke paaskuikens.
7. Paashaas-broodjes
Niets lekkerder dan zelfgemaakt brood met Pasen!Zeker als het in de vorm van een paashaas is.
Dit heb je nodig: pak broodmix (of mix zelf tarwebloem, water en gist) • eigeel
Zo maak je het: maak het brood volgens de verpakking en kneed alle ingrediënten goed door elkaar tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt een uur rijzen op kamertemperatuur. Verdeel het deeg in gelijke bolletjes en maak twee strengen. Vlecht de strengen om en om en doe aan het eind de oren omhoog. Hallo paashaas! Bak de broodjes in de oven gaar en het paasontbijt kan beginnen!
Foto’s: via Pinterest
