Blog

15-06-2021

7x lekkerste kidsproof recepten voor op de barbecue

Gezellig barbecueën! Maar wedden dat je kind (stiekem) alleen maar stokbrood met satésaus eet, want je maakt hem lang niet altijd blij met een pittige worst of de zoveelste hamburger. Deze recepten zijn helemaal kidsproof en zorgen ervoor dat barbecueën ook voor je kind een echt feestje wordt.

1. Mini-hamburgers op een prikker.

Deze ieniemini hamburger op een prikker zijn een feestje om te zien. Bak een aantal hamburgertjes op de barbecue. Snijd van een boterham een aantal rondjes. Rijg eerst een half cherrytomaatje aan de prikker, dan een broodrondje, een stukje kaas, de mini-hamburger, een stukje komkommer en/of basilicum (net wat je kind lekker vindt) en eindig met weer een broodrondje. Smullen maar!

Bron: Leukerecepten.nl

2. Aardappelspiraaltjes

Aardappelchips op een stokje, welk kind vindt dat nou niet leuk om te eten? Prik een aardappel aan een satéprikker en snijd met een scherp mes . Rooster de aardappel op de barbecue. Bestrooi met wat zeezout en bon appetit! Tip: je kunt heel makkelijk variatie aanbrengen door er kruiden aan toe te voegen. Denk aan Provençaalse kruiden, paprikapoeder of chili poeder voor een spicy variant.

Bron: Pinterest

3. Vrolijke worstenbroodjes

Snijd een plakje bladerdeeg in repen. Wikkel de bladerdeeg over het worstje en prik een stokje in de knakworst. Pak ‘m in met aluminium folie en leg ‘m op de barbecue. Blijf tijdens het grillen – ze zijn in circa 15 minuten klaar – de worstenbroodjes goed draaien. Zodra ze gaar zijn, kun je bovenop nog een stukje kaas prikken.

Bron: Ladylemonade.nl

4. Zoete aardappelspiesjes

Lekker en gezond zijn deze zoete aardappelspiesjes. Schil een zoete aardappel en snijd ‘m in ongeveer plakjes van 2,5 centimeter. Meng in een kom 2 eetlepers olijfolie met 1 theelepel paprikapoeder en 1 theelepel tijm. Hussel de zoete aardappelplakjes door de olie. Rijg de aardappelplakjes aan de spiezen en grill ze in tien minuten gaar op de barbecue.

Bron: Roos in de keuken

5. Fruitspies met marshmallow

Dit toetje is de perfecte afsluiter voor op de barbecue en zet je in een handomdraai op tafel. Prik op een satéprikker aardbeien, ananas en marshmallows, en wissel ze om en om af. Leg de spiezen even op de barbecue tot de marshmallows zacht zijn.

Bron: Leukerecepten.nl

6. Hotdog met kaas, guacamole en tomaat

Een variant op het worstenbroodje, maar dan met wat meer groente en met een Mexicaanse twist. Leg 4 braadworsten op de barbecue en bak tot ze gaar zijn. Snijd een wit puntje doormidden en beleg die met guacamole en tomaten. Leg de worst erop en bestrooi eventueel met nog wat cheddarkaas. Tip: leg er voor jezelf nog wat ringetjes jalapeñopeper op.

Bron: Ah.nl

7. Zoete maiskolven

Lekker zoet, fris en knapperig. Niet zo gek dus dat de meeste kinderen dol zijn op mais. En deze hele maiskolven van de barbecue zijn helemaal een succes. Kook de maiskolven voor ze op de barbecue gaan alvast tien minuten in ruim water met wat zout. Druk een satéprikker in de maiskolf. Schenk er wat olijfolie overheen en grill ze in tien minuten rondom gaar. Serveer met room- of citroenboter.

Bron: Uit Pauline’s keuken

Deel dit artikel op:
Okki maakt gebruik van cookies

Met behulp van deze cookies kunnen we informatie verzamelen over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren. Daarnaast plaatsen derde partijen tracking cookies om je buiten onze website relevante aanbiedingen te tonen. En worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken. Door op 'Ok' te klikken stem je in met het plaatsen van cookies. Wil je niet alle soorten cookies toestaan, klik dan op 'Cookie instellingen aanpassen'. Meer informatie over cookies.

Wij gebruiken de volgende cookies:

We slaan je instellingen op in een cookie. Wil je later je instellingen wijzigen? Verwijder dan de cookies via je browser.

Cookie instellingen aanpassen